Laboral

Tercera protesta per la mort del jove treballador al MWC i davant “el silenci institucional”

Denuncien la precarietat laboral i la manca de mesures de seguretat al sector i a les feines al voltant de la Fira de Barcelona
Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

Avui la indignació torna a envoltar el recinte ferial de l’Hospitalet que acull el Mobile World Congress. Mentre que, dins de les parets del pavelló es fan presentacions milionàries i autoritats i empresaris de mig món comparteixen les innovacions del sector, al carrer, per tercera vegada, desenes de persones s’han concentrat per exigir justícia per la mort del jove que va perdre la vida el passat 20 de febrer a l’hospital de Bellvitge a causa d’un accident laboral durant el muntatge de l’esdeveniment Mobile World Congress, essent treballador contractat per l’empresa ArtLogic.

“No volem més morts al treball, volem seguretat i el fi de la precarietat laboral al MWC, i a totes les feines”, han exigit les manifestants que han denunciat també el “silenci generalitzat de totes les parts implicades, des dels ajuntaments de Barcelona i l’Hospitalet, fins a la Fira de Barcelona i l’organització del MWC” i expliquen que aquesta manca de visibilitat del accident laboral fatal de la setmana passada té com “objectiu que aquesta mort passi desapercebuda perquè el seu model de negoci i interessos no es vegin perjudicats ”. 

De la mateixa forma, les persones que han protestat aquesta tarda a les portes de la Fira Gran Via de l’Hospitalet han assenyalat les causes de la mort d’aquest jove: “no és una mort casual, ja que és fruit de la precarietat de les persones que treballen en el sector dels muntatges d’esdeveniments i al voltant de la Fira. Les treballadores i treballadors pateixen un gran estrès i pressió”, han afirmat al seu comunicat.  

Lectura del comunicat de la protesta convocada per la mort del treballador al MWC

A la lectura del manifest reivindicatiu també s’ha destacat que “la indústria del mòbil també mata” a altres llocs del planeta perquè “destrossa territoris com ara Perú, Congo, Xile, Zàmbia o Ghana, per extreure materials i acabant amb comunitats que viuen de la terra i assassinant els lideres que es posicionen en contra”.

Contacta amb nostres

hola@districte7.cat