12 Barris

No Més Blocs activarà de nou la via legal per lluitar contra el PDU Biopol Granvia

El col·lectiu veïnal contra l’especulació urbanística posarà en marxa una campanya d’al·legacions massiva i una altra de recaptació de fons per presentar un recurs administratiu davant la justícia.
Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

“Si els grups polítics de l’oposició han canviat d’opinió respecte a la bogeria que suposa reedificar i urbanitzar 500.000 metres quadrats i el seu impacte a aquest moment de crisi climàtica que vivim, nosaltres no; i lluitarem contra aquest despropòsit amb tots els nostres mitjans, fent una crida a les nostres veïnes de l’Hospitalet”, explica Javi Mulero, portaveu del col·lectiu No Més Blocs, que ha anunciat un seguit d’accions per tal de canalitzar l’oposició veïnal a un pla urbanístic reeditat, i que la Generalitat de Catalunya aprovarà inicialment demà dijous 15 de desembre de 2022. 

No Més Blocs ha anunciat que ja ha buscat suport legal especialitzat, i que presentarà un recurs contenciós administratiu, semblant al que va declarar nul de ple dret el PDU Biopol Granvia anterior. També que obre una campanya per tal de presentar al·legacions de forma massiva, el primer pas per recollir oficialment l’oposició i argumentació contra determinats aspectes d’aquest desenvolupament urbà. . 

Mentre el govern de la Generalitat i el municipal de l’Ajuntament celebren aquest pas per portar a terme el PDU Biopol Granvia anunciant grans impactes econòmics i anuncien “la creació de fins a 50.000 llocs de feina”, des de No Més Blocs qualifican aquest PDU com un “pelotazo urbanístic” i expliquen que existeixen dades objectives que les donen esperança per tal que “el recurs pugui prosperar. “

Entre els principals arguments que centraran les seves al·legacions i donaran forma al cos del recurs es troba l’impacte ambiental sobre el territori, amb especial preocupació per les conseqüències sobre l’aqüífer i l’ecosistema del Delta del Llobregat, i sobre la generació de més contaminació ambiental i acústica a la zona que envolta l’hospital de Bellvitge i l’oncològic. 

“Entenem que si qualifiquessin la zona de cultius com a sòl agrícola no els hi sortirien els números per edificar mig milió de metres quadrats, ja que s’ha de reservar un percentatge de sòl per a zones verdes per cada metre quadrat construït”, afirma No Més Blocs al seu comunicat i afegint que tot i que celebren la total preservació de la zona agrícola de Cal Trabal, una victòria que atribueixen a la lluita des de més de 20 anys d’entitats ecologistes i del moviment social i veïnal, “una explotació agrícola no entra dins d’aquesta funcionalitat, com tampoc entra la de fer d’un parc urbà dins un nus viari amb una elevadíssima contaminació acústica i ambiental”. 

Igualment, aquesta plataforma veïnal destaca que “la urbanització i edificació generaria un augment d’emissions de gasos d’efecte hivernacle inassumible a l’actual context d’emergència climàtica, tant per la seva construcció (el sector de la construcció és el 4t amb més impacte sobre el canvi climàtic)  com per la mobilitat generada (l’estudi d’impacte ambiental preveu un increment de 50.000 tones/any de CO2 només per aquest concepte)”.

Per tal de poder fer front als 20.000 euros que suposa presentar un recurs davant la justícia com aquest, No Més Blocs ha obert diverses vies per rebre suports econòmics particulars i d’entitats socials. Des del mes de gener, es posarà en marxa una campanya de micromecenatge o crowdfunding a la plataforma Goteo. També, han organitzat una rifa solidària i un vermut musical el pròxim diumenge 18 de desembre a les 12 hores a l’espai Pedro Álvarez (Avinguda Vilafranca, 38); i ha habilitat el compte bancari de La Saboba per rebre donacions.

Contacta amb nostres

hola@districte7.cat