12 Barris

L’escola Joan Maragall denuncia la situació d’abandonament de la seva zona d’esbarjo

Una part del pati, de sorra, s’havia de rehabilitar abans de Nadal però segons el missatge que ha rebut la direcció per part de l’ajuntament, manquen recursos económics
Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

L’escola d’educació infantil i primària Joan Maragall, al barri de Sant Josep, pateix una situació incòmoda i delicada dins dels seus terrenys. Una part del seu pati, amb unes dimensions aproximades de 20×20 metres, no està operativa degut a la situació de degradació que pateix. Aquesta part havia de ser rehabilitada segons va explicar abans de Nadal l’ajuntament de l’Hospitalet a la direcció de l’escola, però de moment no ha aparegut ningú per començar les obres, sembla ser, per manca de recursos econòmics.

L’escola Joan Maragall està dividida en dos edificis, un pertanyent a l’educació primària i l’altre on resideix l’educació infantil, la llibreria i la sala polivalent. A més a més, al bell mig, se situa una zona d’esbarjo amb dues cistelles, feta de ciment, que està acabada només per tres quarts. La part final està separada per una tanca de filferro, i és la zona que havia de ser rehabilitada, doncs a banda de les males condicions, està desnivellada i era un perill pels infants.

“Al costat de l’escola van construir un nou habitatge, al carrer de Galvany. Entre mig hi havia tres solars i un depenia de l’ajuntament. La immobiliària encarregada de la construcció, Premier, va arribar a un pacte per cedir una part dels terrenys petits al centre educatiu, sempre i quan s’arreglés el carrer que donava al mig. Ells van col·locar un petit mur de formigó per fer la separació, però de tota la resta se n’havia de fer càrrec l’ajuntament, i no està complint amb el previst” ens explica Marta Sospedra, delegada de l’escola i mare d’alumne.

La directora, Mari Carmen López, porta un mes molt a sobre dels tècnics de l’ajuntament, han tingut reunions amb ells i l’últim missatge que ha rebut és que manquen recursos econòmics per tirar endavant la situació. “Ells parlaven d’uns 20.000 o 30.000 euros, però no creiem que es necessiti una xifra tan alta, nosaltres només volem habilitar la zona pels nostres nens i nenes” ens comenta Sospedra.

Actualment, el pati no està operatiu. La immobiliària va aixecar una porta on va col·locar el petit mur, però la direcció de l’escola ha decidit tancar-hi el pas perquè existeix perill pels infants, doncs el terreny està molt abandonat. Actualment, només hi ha una tanca de filferro que separa l’escola del carrer, i els pares i mares es queixen perquè els infants estan massa a la vista de tothom.

Els 18 pares i mares que formen el grup de delegats i delegades estan tirant endavant una campanya de recollida de firmes per presentar-ho a l’ajuntament. Ara mateix porten unes 300. Es parla de rehabilitar la zona per posar-hi, també, una part verda que trenqui amb la part d’asfalt de la resta de la zona d’esbarjo, però primer volen que aquell terreny passi a ser una part habilitada i que es pugui utilitzar. De moment, des del l’ajuntament de l’Hospitalet no s’han fet declaracions oficials sobre aquest tema.

Amb tot, aquest problema s’afegeix a un que s’arrossega des de finals dels anys 80, quan es va aprovar que l’escola tingués una ampliació amb un nou mòdul que tingués un gimnàs. Aquesta ampliació no es va fer i l’espai continua allà, també a tall de solar abandonat. “Els nens i nenes de l’escola no tenen on fer esport de manera coberta, la sala polivalent només és pels d’infantil, després, els de primària han de fer l’esport al pati, amb el fred de l’hivern i el sol de l’estiu. També ens vam prometre un ascensor per a persones amb mobilitat reduïda i tampoc el tenim” ens comenta Marta Sospedra.

Si ens fixem en la vista des de la zona del carrer de Galvany, tenim dos solars. Al de l’esquerra s’havia d’ubicar el nou mòdul amb el gimnàs, al de la dreta és on s’ha de fer l’ampliació del pati. El petit mur d’un metre i poc d’alçada que separa el carrer de la zona del pati inacabat és el que la immobiliària Premier va construir després de la cessió dels terrenys. Ara, els delegats i delegades demanen, a través d’un escrit, que l’ajuntament s’encarregui de desbloquejar la partida econòmica dedicada a aquesta rehabilitació, que s’aplani el terreny, es col·loqui una zona confortable pels infants i es condicioni la part d’ombra que van requerir. De moment, segueixen a l’espera d’una resolució per tirar endavant una situació que s’allarga en el temps.

Contacta amb nostres

hola@districte7.cat