L’alcaldessa Núria Marín va anunciar al novembre, en una compareixença conjunta amb l’aleshores conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, que les administracions presentarien un recurs a les sentències que tombaven el PDU Gran Via. Aquesta setmana, s’ha fet públic que aquest recurs tindrà, com a mínim, un cost de 35.000 euros per a les arques públiques.
Segons les dades publicades al portal de Contractació Pública de la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de l’Hospitalet ha adjudicat la contractació de l’advocat Carlos Pareja Lozano per a presentar els recursos de cassació contra les sentències que declaren la nul·litat del Pla director urbanístic Gran Via Llobregat.
L’actuació del lletrat inclou la redacció dels esmentats recursos per infracció de les normatives autonòmica i estatal davant del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya i del Tribunal Suprem. Pareja haurà de dur a terme aquestes actuacions, i les que se’n derivin, en un termini màxim estipulat en cinc anys.
Aquesta notícia es coneix tres setmanes després que el ple municipal aprovés, a proposta dels Comuns i ERC, un procés participatiu que ha de permetre definir la nova formulació del nou PDU Gran Via. Aquest procés, que forma part del Pla director urbanístic que ha de substituir el pla que ja ha estat invalidat als tribunals, quedaria anul·lat en cas que els recursos prosperessin.
Un contracte negociat sense publicitat
El 9 de març l’Ajuntament va aprovar la contractació del servei de defensa. Tot just un mes i mig més tard, el 27 d’abril, la licitació es declara deserta, al quedar descartada per la Mesa permanent de contractació municipal l’única empresa que s’havia presentat al concurs públic.
En aquest moment de la contractació apareix l’advocat Carlos Pareja, sota la fórmula del contracte negociat sense publicitat. Aquest tipus de contractacions consisteix a demanar un pressupost, sense dur a terme un concurs públic, a tres empreses i adjudicar el contracte a aquella que s’ajusti més als criteris fixats per l’administració.